dinsdag 22 september 2015

Ondernemers kunnen met mij in gesprek over ondernemersklimaat


Als wethouder economische zaken ben ik geïnteresseerd in de mening van ondernemers! Daarom heeft de gemeente samen met KING (VNG) in 2015 onder ondernemers gepeild hoe zij denken over het de lokale economie en het vestigingsklimaat van Oudewater.

In het onderzoek werden vragen gesteld over de (online) dienstverlening, bereikbaarheid en de relatie die u, als ondernemer, heeft met de gemeente. Ook ging het onderzoek over lasten en regeldruk. De resultaten van het onderzoek zijn te bekijken.

Ik wil de resultaten van dit onderzoek graag met ondernemers bespreken. Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan een webinar. Een webinar is een soort tv-uitzendig op internet waarbij u via de chat direct vragen kunt stellen.
Op woensdag 30 september a.s. kunt u via een link inloggen en meedoen aan het webinar. Na een korte presentatie kunt u direct uw vragen stellen en meepraten. U kunt aangeven wat u van de resultaten van de Ondernemerspeiling vindt en wat u belangrijk vindt voor de stad. Uw vragen worden meteen beantwoord.

Bent u een ondernemer in Oudewater? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het webinar, op woensdag 30 september van 17.30 tot 18.30 uur.

Hoe werkt het?

Meld u aan voor het webinar. Vul uw contactgegevens in en u ontvangt een bevestiging van de registratie. Op 30 september logt u, net voor 17.30 uur, in met deze link.

Voor ons fijn: laat ons a.u.b. uiterlijk maandag 28 september weten of u gaat deelnemen, dan hebben we een indicatie van het aantal deelnemers.

Wat heeft u nodig?
Een internetverbinding en een computer. Of een tablet/smartphone met de gratis GoToMeeting App. Download de webinar-software en u logt meteen in.

Heeft u nog vragen? Neem contact met Cees de Heer (heer.c@woerden.nl)

Graag tot ziens op 30 september via de chat!

donderdag 17 september 2015

Betrokken besturen

Deze weken vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de Hekendorperweg en de Hekendorpse Buurt. Dat was ook hard nodig op deze intensief bereden weg.
Voorafgaand hebben we tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst in het café in Hekendorp de bewoners uitgelegd wat er gebeurt. De volledige weg wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Door middel van belijning wordt de weg visueel versmald. Dat heeft een snelheidsremmend effect op het verkeer. Belangrijk voor de veiligheid. Omdat de weg veel gebruikt wordt door fietsers, is onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Op de informatieavond is uitgelegd waarom uiteindelijk is gekozen voor versmalling met belijning.

Goed bezochte informatiebijeenkomst in café Goejanverwelle
De bewoners hadden diverse vragen over de planning van het werk, wanneer de weg precies was afgesloten, de bereikbaarheid van hun huizen en bedrijven, het aansluiten van de inritten naar de aanliggende percelen en verschillende andere technische details. Samen met de wegbeheerder van onze gemeente konden we antwoord geven op alle vragen. Gedetailleerde werktekeningen ondersteunden daarbij.

Na een klein uur was iedereen voldoende geinformeerd. Goed ook om te ervaren dat mensen het waarderen als je naar ze toekomt om in gesprek te gaan. Kleine moeite, graag gedaan!.


dinsdag 1 september 2015

Zwerfafval


Zwerfafval is een van de grootste ergernissen.
Afval op straat is niet alleen vies, het is slecht voor het aanzien en de beleving van de woonomgeving en veel afval vergaat nauwelijks.

Wat kan je daar aan doe? Om te beginnen zorgen voor voldoende bakken. Maar dan moet je ook weten waar veel zwerfafval is. Door samen te werken met de zwerfvuilambassadeurs en waar mogelijk te komen tot verbeteren. Met de horeca en winkeliers zijn afspraken te maken over het legen van de afvalbakken in de binnenstad.
Maar ook voorlichting en bewustwording zijn belangrijk. Niet alleen waar het gaat over rommel op straat gooien, ook over wat je wel of niet koopt.

Ik besef dat een deel van de problematiek op een hoger niveau ligt. Als het kabinet meegaat met de lobby van de verpakkingsindustrie en het statiegeld afschaft, hebben wij een probleem er bij. Als het kabinet besluit om statiegeld te heffen op blikjes en kleine petflesjes hebben we een oplossing er bij. Zo dicht ligt het bij elkaar…..

 

 
Zwerfafval staat op de agenda van duurzaamheidsplatform. Waarom? Omdat ik er van overtuigd ben dat het oplossen van dit probleem vooral van onderop moet komen. Het gaat primair om het voorkomen dat mensen troep op straat gooien, niet om het opruimen.
Je kunt ook zelf actief meedoen. Elke derde donderdag van de maand. Kijk eens op de website van de zwerfvuilambassadeurs (www.zwerfvuilambassadeurs.nl)