woensdag 20 mei 2015

Zonnepanelen. Heel veel zonnepanelen, 19 mei


 
Kort na elkaar zien twee mooie duurzame initiatieven het licht. 

Eerst op 22 april, toen de eerste vier huurwoningen van Woningbouwvereniging Oudewater voorzien werden van zonnepanelen om bijna alle benodigde stroom door de zon te laten opwekken. Samen met bewoner Joop van Vliet en gedeputeerde Ralph de Vries hebben we vanuit een hoogwerker de panelen onthuld. Daarna op 19 mei toen ik bij de Heksenmeppers de zonnestroominstallatie op het dak van de tennishal in gebruik mocht nemen.

De Woningbouwvereniging, aangespoord door huurder Joop van Vliet, heeft haar nek uitgestoken in een uniek project. Samen met WoCoZon, en de Rabobank, BNG en met ondersteuning van de provincie. Nu kunnen ook mensen met een smalle beurs profiteren van zonne-energie. Ik hoop dat er nog veel van dit soort initiatieven volgen. Kleinschalig en lokaal het verschil maken!
 
De Heksenmeppers bezitten nu het grootste arsenal aan zonnepanelen van alle Nederlandse tennisverenigingen. De club ervaart dat er heel veel mogelijk is op het vlak van energiebesparing en duurzaamheid voor wie de juiste route langs instanties, bedrijven en subsidieregelingen weet te vinden. Dat kan niet zonder vrijwilligers die hier veel energie hebben willen steken.  Petje af, vooral voor Leo Henkes.


 
Laat de zon maar schijnen