maandag 6 juli 2015

De wereld kijkt mee, 5 juli


Nadat op 3 juli de Koning ter ere van de officiële viering van 750 jaar stad een bezoek aan Oudewater had gebracht, maakten we op 5 juli weer een bijzonder evenement mee. Over het bezoek van de Koning is meer dan voldoende geschreven. Wat mij bijblijft is het enorme compliment toen Willem-Alexander ons Oudewater ‘de warmste stad van Nederland noemde’. Dat is zo, 365 dagen per jaar!


Wat een geweldige belevenis was de passage van de Tour de France. Even keek de hele wereld mee...
In een paar minuten was het voorbij, maar wat gaaf om dat mee te maken. Overigens, er zullen weinig mensen langs het parcours hebben gestaan die enig idee hebben van de omvang van de voorbereidingen. Veiligheid, bereikbaarheid, publiek in goede banen leiden, zorgen dat bezoekers van buiten de stad hun auto kunnen parkeren, het vraagt allemaal aandacht en inzet van medewerkers van de gemeente. Dat geldt ook voor het mogelijk maken van activiteiten langs het parcours en in de stad die door inwoners en ondernemers werden georganiseerd.

Iedereen kan zich voorstellen dat na afloop van dit weekend er hier en daar een zucht van verlichting werd geslaakt toen alles goed verlopen was.