donderdag 17 september 2015

Betrokken besturen

Deze weken vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de Hekendorperweg en de Hekendorpse Buurt. Dat was ook hard nodig op deze intensief bereden weg.
Voorafgaand hebben we tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst in het café in Hekendorp de bewoners uitgelegd wat er gebeurt. De volledige weg wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Door middel van belijning wordt de weg visueel versmald. Dat heeft een snelheidsremmend effect op het verkeer. Belangrijk voor de veiligheid. Omdat de weg veel gebruikt wordt door fietsers, is onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Op de informatieavond is uitgelegd waarom uiteindelijk is gekozen voor versmalling met belijning.

Goed bezochte informatiebijeenkomst in café Goejanverwelle
De bewoners hadden diverse vragen over de planning van het werk, wanneer de weg precies was afgesloten, de bereikbaarheid van hun huizen en bedrijven, het aansluiten van de inritten naar de aanliggende percelen en verschillende andere technische details. Samen met de wegbeheerder van onze gemeente konden we antwoord geven op alle vragen. Gedetailleerde werktekeningen ondersteunden daarbij.

Na een klein uur was iedereen voldoende geinformeerd. Goed ook om te ervaren dat mensen het waarderen als je naar ze toekomt om in gesprek te gaan. Kleine moeite, graag gedaan!.