maandag 23 maart 2015

Trots

De afgelopen drie weken bezochten een kleine 5000 (!!!) mensen de 14 voorstellingen van de musical 'Tussentijd". Een bijzondere voorstelling, speciaal gemaakt ter gelegenheid van Oudewater 750 jaar stad. 
Een even gewaagd als geslaagd initiatief van 'Treatief'.Want je moet het maar aandurven. Beginnen met niet meer dan een idee, maar verder helemaal niets! En dan dit resultaat. Verbluffend. De samenwerking tussen tekstschrijvers, componisten, dirigent, muziekgroep, dansinstructrices, zangers en zangeressen, acteurs, regisseur, technici, decorbouwers, kleedsters en al die andere betrokkenen heeft iets unieks op geleverd. Je voelde in de zaal het enthousiasme, de vriedschap, de kracht en de wil om er samen iets onvergetelijks van te maken. En dat is gelukt. En hoe!
Iedereen in Oudewater die je spreekt is het er over eens. Wat hier is neergezet is bijzonder. Misschien niet direct vanwege de speltechnische of muzikale kwaliteit maar vooral vanwege de passie, het gevoel en de uitstraling. 
Ik ben heel blij dat ik twee voorstellingen heb mogen zien. Heb mogen genieten van Wolmar, Senegas, Karin, Leentje, Zwart Jannegie, Irene, Maarten en natuurlijk van Henk en Hanneke. 
Iedereen straalde. Van het plezier in het spelen. Maar vooral straalde iedereen een enorme trots uit. Trots op Oudewater! Trots om een Geelbuik te zijn. Als de Oudewaternaren dit vasthouden is van Lek voor altijd kansloos. 


Scene uit 'Tussentijd'