maandag 5 mei 2014

Dodenherdenking - 4 mei

Het 4-mei-comité heeft een herdenking met enkele nieuwe programmaonderdelen opgezet. De plechtigheid begint in de Grote Kerk. Er is een toespraak van Nettie Stoppelenburg en van oorlogsgetuige Toos van Kats. Elk op hun manier indrukwekkend.

Daarna vertrekt de stoet met voorop een trommelaar en banierdragers vanuit de kerk voor een stille tocht naar het monument aan de Waardsedijk. Na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus houdt burgemeester Pieter Verhoeve een toespraak. Er worden kransen gelegd namens B&W, de gemeenteraad, veteranen en de kerken. De banierwacht opent het defilé langs het oorlogsmonument en de graven van de Engelse piloten op de Nederlands Hervormde Begraafplaats.
Mijn bescheiden bijdrage was om als ceremoniemeester de plechtigheid in goede banen te leiden. 
Later op de avond is er het slotconcert in de Grote Kerk met orgelimprovisaties en het zingen van een geuzenpsalm. 

Eerder dit weekend de stukken voor de collegevergadering van a.s. dinsdag doorgenomen. Een diversiteit aan onderwerpen die een leuke weerspiegeling vormen van wat er gaande is in Oudewater. Bij enkele voorstellen heb ik wel wat vragen, dus die krijgen de aantekening 'bespreken'.  
Verdiep mij verder nog in een lastig, slepend RO-dossier en lees het boekje "Vliegende start als wethouder" dat wij van Frank Speel kregen. Nuttig, veel goede tips.
-