woensdag 30 april 2014

Opening zwemseizoen - 25 april

Meteen de vuurdoop. Mijn eerste publieke optreden als wethouder sport was het openen van het zwemseizoen, tegelijk met de Koningsspelen.

Er is in Oudewater veel te doen rond het zwembad. Het huidige bad, ‘Ons Statenbad’ is hard aan vervanging toe. Het zwembad is een belangrijke voorzieningen en de vrijwilligers van SBZO bewijzen hoeveel het de inwoners eraan gelegen is deze in stand te houden. In het coalitieakkoord is vastgelegd dat de coalitie, mede gezien de financiĆ«le consequenties geen mogelijkheden ziet om een nieuw overdekt zwembad te ontwikkelen. Daarom gaan we twee varianten onderzoeken: herstel van het huidige bad of de realisatie van een nieuw buitenbad. Deze keuze is voor veel betrokkenen teleurstellend. Daarom kreeg ik van SBZO-voorzitter Pim van Baaren symbolisch de sleutel van het zwembad overhandigd. 

Omdat het heel belangrijk is met elkaar in gesprek te blijven is afgesproken dat SBZO op korte termijn een uitnodiging krijgt om met het college om de tafel te gaan.

Neemt niet weg, dat onder een stralende zon het zwemseizoen kon worden geopend. De kinderen van de Mariaschool stonden te trappelen langs de rand van het prachtig opgeknapte bad. De vrijwilligers van SBZO komt alle lof toe voor de wijze waarop zij ‘Ons Statenbad’ weer hebben opgefrist en klaargemaakt voor een mooi zwemseizoen.