woensdag 30 april 2014

Koningsdag - 26 april

Stralend weer was het op Koningsdag. Om 9.30 de aubade op het stadhuis, met op de trappen vijftig(!) gedecoreerden. Het levende bewijs dat Oudewater een krachtige samenleving is, met honderden vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor verenigingen, zorg voor zieken en ouderen en het culturele leven. In zijn toespraak riep de burgemeester op om Oudewaternaren die dat verdienen voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Daarna werd onder begeleiding van muziekgroep Oudewater het Wilhelmus gezongen. Uiteraard ook het Oudewaters volkslied. De kinderen lieten ballonnen op. Binnen in het stadhuis stond de oranjebitter klaar en werd een toast uitgebracht op de koning.

Toen met het college naar de Wulverhorst. Alle bewoners waren verzameld in de tuinzaal, waar ze gezamenlijk naar de televisie-uitzending van de viering van koningsdag zaten te kijken. Uiteraard met koffie met oranjegebak. Tijdens de gesprekjes met de bewoners blijkt dat zij allemaal vol verwachting uitzien naar 1 juli, de dag van de verhuizing naar de mooie grote kamers in de nieuwbouw.

In Hekendorp was het zoals vanouds een gezellige, sfeervolle opzet, met spelletjes en muziek op het pleintje achter ‘de Boezem’. Binnen werd geklaverjast, ’s-middags stond de ‘baggerrace’ op het programma. 
Leuk om even rond te kijken en een praatje te maken met de Hekendorpers.